Kamica nerkowa

– 100 g oliwy z oliwek rozgrzać na małym ogniu, dodać 25 g czy-stego wosku, 25 g utłuczonego białego kadzidła i 50 g mastyksu. Całość mieszać, aż masa uzyska konsystencję gęstego kremu, ale nie gotować. Zażywać po 1 łyżeczce 3 razy dziennie, na 20 minut przed jedzeniem. Mieszanka nie może dotykać zębów.

Choroby tarczycy. Składniki: 1/2 kg miodu, 1/2 kg cukru, 30 dkg pączków sosnowych, 10 liści cytryny, 10 dkg skorupek ze starych orzechów włoskich. Przygotowanie: pączki sosnowe i skorupki orzechów gotować na małym ogniu w 2 litrach wody przez 20 minut, następnie dodać liście cytryny, miód i cukier. Gotować jeszcze 10 minut. Przecedzić po ostygnięciu przez rzadkie płótno. Sposób użycia: 1 łyżka 3 razy dziennie, na 20 minut przed jedzeniem.

Wole tarczycy. Składniki: 500 g miodu, 50 g węgla z młodych gałązek wierzby purpurówki. Przygotowanie: gałązki wierzby (średnica ok. 0,5 cm) spalić na węgiel i utrzeć na proszek, a następnie dokładnie zmieszać z miodem. Sposób użycia: 1 łyżeczka 3 razy dziennie, na 20 minut przed jedzeniem (dzieci – pół łyżeczki).

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>