Leczenie kaszlu

I sposób: 1/4 kg miodu, 5 sztuk fig, 5 sztuk owoców tzw. Chleba świętojańskiego, 1 kwaskowate jabłko i 1 g anyżku. Składniki gotować w 2 litrach wody na wolnym ogniu, aż pozostanie połowa wody. Należy zażywać 3 razy dziennie po 75 g odwaru. Kurację stosować aż do skutku.

II sposób: 1/2 kg ciepłego miodu, 100 g zmielonego siemienia lnianego, 100 g zmielonego naturalnego pieprzu, proszek z 2 gałek muszkatołowych. Składniki połączyć z miodem, cały czas mieszając. Gdy powstanie jednolita masa o stałej konsystencji, lek jest gotowy do zażywania. Rano i wieczorem na czczo należy ssać po kawałku wielkości ziarna grochu.

III sposób: Do szklanki płynnego miodu należy dodać łyżeczkę świeżo utartego chrzanu. Składniki wymieszać i odstawić na kilka dni. Zażywać 3 razy dziennie po łyżeczce.

IV sposób: Do żółtka z jednego jajka dodać łyżkę miodu i utrzeć na krem. Następnie zażyć jednorazowo przed udaniem się na spoczynek.

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>