Miażdżyca

Kora kasztanowca – 100 g, ziele serdecznika – 100 g, ziele ruty – 100 g, ziele rdestu ptasiego – 50 g, kwiat słonecznika – 50 g, liść melisy – 50 g, owoc kminku – 50 g.

Mieszankę parzyć przez 30 minut pod przykryciem (1 łyżeczka na szklankę wody) i pić 3 razy dziennie między posiłkami.

Zaleca się następujące mieszanki: I – kwiat lipy, siemię lniane, korzeń lukrecji, korzeń arcy- dzięgla, kłącze tataraku, liść mięty (jednakowe proporcje ziół)

II – liść szałwii – 10 g, liść podbiału – 15 g, mech islandzki 60 g, korzeń żywokostu – 20 g, ziele krwawnika – 15 g.

Pomocna jest następująca mieszanka: liść brzozy, kwiat bzu czarnego, korzeń goryczki, korzeń arcydzięgla, korzeń kozłka, kłącze tataraku i korzeń kruszyny. Należy pić 2-3 razy dziennie po szklance przed jedzeniem (łyżka ziół na szklankę wody).

Rak sutka. W tym przypadku zioła zwiększają odporność organizmu, ale nie mogą zastąpić terapii podstawowej. Zaleca się picie wywa- ru z następujących ziół: liść babki lancetowatej – 100 g, ziele ostrożenia warzywnego – 50 g, ziele drapacza – 50 g, ziele pokrzywy – 100 g, ziele rdestu ptasiego – 50 g, ziele ruty – 50 g, ziele dziurawca – 50 g, kwiat rubini akacjowej – 50 g.

Łyżeczkę ziół na szklankę wody parzyć pod przykryciem przez 30 minut i pić dwa razy dziennie.

Ziele bożego drzewka – 100 g, kwiat rumianku – 100 g, kwiat lipy – 100 g, ziele drapacza – 100 g, ziele dziurawca – 50 g, ziele krwawnika – 50 g, korzeń prawoślazu – 50 g, liść babki lancetowatej – 50 g, kwiat nagietka – 20 g.

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>