Syrop pomocny w leczeniu serca

– 200 g soku z aloesu, 200 g miodu, 200 g czerwonego wytrawnego wina i 20 goździków gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, przecedzić i odstawić w chłodne miejsce. Zażywać po 1 łyżce stołowej 20 minut przed jedzeniem.

Leczenie marskości wątroby – 200 g soku z aloesu, 1 litr czerwonego wytrawnego wina, 1 kg miodu, 50 g świeżych korzeni bzu, 50 g korzeni bukwicy zwy-czajnej, 50 g korzeni cykorii podróżnika gotować przez 1 godzinę na wolnym ogniu. Gorący wywar przecedzić przez płótno, wycisnąć i przechowywać w chłodnym miejscu. Zażywać 3 razy dziennie po łyżce stołowej, 20 minut przed jedzeniem.

Leczenie epilepsji. – 300 g miodu, 300 g czerwonego wytrawnego wina, 150 g soku z aloesu, 50 g korzeni bukwicy zwyczajnej, 1 łyżka utłuczonego prosa, 50 g liści babki szerokolistnej, 50 g liści tymianku, 50 g liści serdecznika pospolitego gotować z dodatkiem wody na małym ogniu przez 1 godzinę. Po ostygnięciu przecedzić przez płótno. Przechowywać w lodówce. Zażywać 3 razy dziennie po łyżce stołowej, 20 minut przed jedzeniem.

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>